"Enter"a basıp içeriğe geçin

yürüyerek, düşünerek… / ilk ders – 2

Last updated on 2020-05-16

ikinci bir hazırlık macerasının ardından ders seçimlerini yaptım. ders seçimleri şuydu buydu derken lisans öğrenimimin ilk dersine gidiyorum. Y amfilerinde henüz erkek olduğunu sandığım sezgin hocamın matematik dersine. o zamanlar mekik servisimiz yok muydu, yoksa benim mi bundan haberim yoktu hatırlamıyorum. yürüyorum, tahminen 15 dakika sonra 15 dakika erkenden amfide olmak üzere. gülümsüyorum, hedeflerime yürürken. biraz da ufak tefek başarıları bulunan geçmişimi düşünüyorum. lise, ortaokul diye bahsettiğimiz ilköğretim ikinci kademe yıllarım, ilkokuldaki yaramazlıklarım, lisedeki yaramazlıklarım, ortaokulun antipatik yanlarına rağmen gülümseyerek hatırladığım bir serçeyi donmaktan kurtardığım kış sabahı, 6 yıl taksisini kullandığımız salih amcam, sonraki yıllarda transfer olduğum servisim, o servisten olaylı ayrılışım, dolmuş saatlerini takibim…

o anda başladım küçük bir anıyı hatırlama girişimlerine. bir sabah hatırlamaya çalıştım. otobüse, dolmuşa, taksiye, arabaya binmeden sadece ama sadece yürüyerek ilk derse girdiğim bir sabah… o güne kadar kadar ana okulu da dahil 14 yıl boyunca bir kere olsun okula yürüyerek gitmiş olmalıydım. illa ki kendi evimden başka bir yerde uyanmış olmalı ve yürümüş olmalıydım okula.

sonraki 4 yıl boyunca derslerin yarısına yürüyerek gittiysem de hâlâ ilk 14 yıla dair bir yürüyüş canlanmadırabilmiş değilim.

öyle bir anı işte, yine nüksetti, yine nedensiz sıktı canımı.

Beğenebilir / Takip edebilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial