"Enter"a basıp içeriğe geçin

Dünya *****l*r Günü

14 Şubat’ı bu sene de geride bıraktık. Ve elimde kalem (klavye), dergide (bültende) köşem varken bir yazı da ben yazayım dedim.
Farklı bakış açıları kullanmakta şüphesiz ki fayda var…
Öncelikle o gün, insanları tamamen ikiye böler. Birincisi sevgilisi olanlar. Diğeri ise sevgilisi olmayanlar. Bunlar da kendi içlerinde çeşitli gruplara ayrılır ama özünde birbirinden farkı yoktur ve sevgilisi olanlar 14 Şubat’u “Dünya Sevgililer Günü” ya da “Valantines Day” şeklinde kutlarken, sevgilisi olmayanlar, hangi alt gruba ayrılırlarsa ayrılsınlar, bu günü “Dünya Saplar Günü” olarak geçirirler. El ele tutuşan, boşta kalan ellerinde ise gül olan sevgilileri gördükçe buna bir kere daha kanaat getirirler.
* * *
Bazı işletmelerin ekmeğine bal sürmek için böyle bir günün çıkarıldığı hala muallakta duradursun, şüphesiz ki işletmeler bu günde farklı uygulamalara giderler. Buna sokaktaki çiçek satıcısı da dahildir ve kırmızı gülün fiyatını bir günlüğüne 1 Lira’dan 10 Lira’ya çekebilir.
Kafe türü yerler ise özel menülerle ya da özel fiyatlarla sevgililerden özellikle erkek olanı cezbetmeye çalışır.
* * *
Bir hafta öncesinde Hıncal Uluç kesinlikle bir hatırlatmada bulunur ve öğütler verir. 14 Şubat’ın Erkekçe Dergisindeki yazıları sonucunda nasıl bugünlere geldiği tekrar tekrar belirtilir. Cebinizi de dikkate alaraktan öğütlere kulak asabilirsiniz. Ayşe Arman ise sonrasına gelen hafta sonu yazar o günü nasıl geçirdiğini.
* * *
Her geçen gün çığ gibi büyüyor bu günün önemi. Bana öyle geliyor ki yakında, 14 Şubat ile başlayan bir Sevgililer Haftasına dönüşebilir. 14 Şubat’ta birbirlerini görme fırsatı bulamayan sevgililer için de alternatif artmış olur. Aynı zamanda başta sokaktaki çiçekçi olmak üzere işletmelerin de ekmeğine yağ sürülür. Tabi bu arada olan yine “Dünya Sapları”na olur…
* * *
Klasik bir tartışmaya gelelim: Sevgiyi bir güne mal etmek doğru mu? Bence değil, sevgililer kendi sevgililer gününü kendileri atamalı. Her aya birer tane koyma özgürlükleri de olmalı… Mesela bizim evde 15 Şubat evlilik yıldönümleri olduğundan daha bir sıcak geçer 14 Şubat’a oranla.
Ben ise, saplar günümü 1 Mart’ta kutluyorum iki senedir…
Siz de serbest bırakın kendinizi. Canınız ne zaman isterse sevgilinize bir gün hediye edin ve ufak bir sürprizle avantadan bir sevgililer günü kutlayın birlikte. Yaratıcı düşünceler üretmeye çalışın. Üretemezseniz de şiirlerden, şarkılardan ilham alın; yazarlardan, büyüklerden ise tavsiyeler… Olmadı kendi söküğünü dikemeyen bir deli(?) Terzi var burada…

(Haftaya aç gelin, yemeğe bekliyorum.)

 

 

İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü bülteni olan KAÇMA’nın sırasıyla
  7 Mart 2007 Tarihli 21. Sayısında
kendim adını verdiğim “Delidir(?), ne yazsa yeridir!..” köşesinde yayınlanmıştır.
Daha sonrasında İTÜ’deki resmî internet sitemde de yer almıştır.

Beğenebilir / Takip edebilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial