"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ben Deli Değilim (?)

     Aşk olsun Doktor Bey, beni en azılı delilerle bir tutuyorsun ya, alacağın olsun.

     Deliliğim tuttuysa; evi birbirine kattıysam; kapıyı, pencereyi indirdiysem elbet mantıklı bir nedeni var. İllâ deli mi olmamız gerekiyor yani?

     Benim ateşimi, tansiyonumu ölçme; adım gibi eminim ki, Allah’a şükür ki en azından kendini en sağlıklı hisseden bir insan kadar sağlıklıyım. Ne kalbim var, ne şekerim. Anlayacağın, evi birbirine katarken de turp gibiydim; şimdi de turp gibiyim, evvelallah. Ben şuradan kalkınca sen beni bırak da diğer hastalarınla uğraş. Hele ki sakın ola sakinleştirici iğne yapmaya, hap vermeye kalkma. Geri teper de asıl o zaman deliriveririm, neme lazım. Hem, sen de görüyorsun ya en az senin kadar sakinim, değil mi?

     Senden ufacık bir isteğim var, Doktor Bey. Ufacık bir istek hem de.

     Beni kimsenin olmadığı bir odaya kapat. Odada da bir yatak, bir de yastık olsun ama. Altıma serecek, üstüme örtecek bir şey de istemem, hava sıcak ne de olsa.

     Hatta, istersen bana bir de deli elbisesi giydir. Deli damgasıyla geldik ne de olsa, tımarhane gibi yerde bir odadan diğerine elimi kolumu sallayarak geçmem münasip düşmez tahminimce. Varsın sen hariç herkes deli sansın beni, onun da zararı yok.

     Değil tımarhaneye, 15 günden beri komaya düştüğüm herkesin diline düşse bile gelenim olmaz. Anam gelir, babam gelir. Bir de gelse gelse çiçeği burnunda karım gelir.

     Aman doktor, gözüm doktor… Senden ufacık bir isteğim daha var.

     Ben odadayken sakın kimseyi içeri alma. Hatta ben, kendim, dışarı çıkana kadar sen bile girme içeri. Korkma, valla da billaha da iyiyim. Dışarıdayken bekleyenlere de n’olur iyi olduğumu söyle; meraklanmasın garip anam-babam, canım karım. ‘Bir iğne yaptık sakinleşiyor, hiçbir şeyi yok. Kendiliğinden uyanmasını bekleyeceğiz.’ deyiver, sana zahmet.

     Tek isteğim hiçbir sesle temasa geçmeden, gönül rahatlığı içinde birkaç saat uyumak.

     Zahmetimiz olduysa affola Doktor Bey…


– 2006 yazı –
– antalya –

 

 

Bu yazı daha önce 15.07.2007 tarihinde Milliyet Blog’da paragrafları belli bir kalıba sokularak resimle birlikte Psikoloji kategorisinde yayınlanmıştır, şu ana kadar 423 defa görüntülenmiştir. (Blogdaki ilk yazımdır.)
Resim “Gen [2005]” filminden bir kare olup www.film.gen.tr adresinden temin edilmiştir.

 

 

İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü bülteni olan KAÇMA’nın 07.03.2007 Tarihli 19. Sayısında da kendim adını verdiğim “Bir Deliden (?)…” köşesinde yayınlanmıştır. (Bültendeki ilk yazım) Daha sonrasında İTÜ’deki resmî internet sitemde de yer almıştır.

Beğenebilir / Takip edebilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial