"Enter"a basıp içeriğe geçin

yatağın altı ?

fi tarihinde okuduğum bir fıkra geldi aklıma. buyurun biraz anlatayım:

adamın birisi psikoloğa gider. geceleri kendisi yatarken yatağının altında da birisinin yatıyor olduğunu düşünmekten şikâyetçidir. bir iki seanstan sonra doktor, yatağının altında yatmayı denemesi şeklinde yeni bir teklifte bulunur. ama sonuç yine vahimdir. hasta bu sefer de yatağının üstünde başka birinin yattığını sanmakta ve yine huzursuz olmaktadır. hastanın doktora gelmeleri gitmeleri devam eder ama bir sonuç alınamaz. gün gelir hasta artık gelmez olur. psikolog da merak etmiştir durumu. derken bir gün yolda karşılaşır eski hastasıyla. hâl hatır sorma işinin ardından yatağın altındaki adamı sorar. eski hastası sitemkârdır eski psikoloğuna:

" o kadar paramı aldın bir çare bulamadın ama ben sonunda bir çözüm buldum. hem de bir şişe şarap parasına. "

" iyi de nasıl oldu bu? "

" sana son gelişimin ardından çıkışta bir meyhaneye gittim. yavaş yavaş demlenirken ayyaşın biri yanıma yanaştı, masaya davet ettim. sohbet ederken sıkıntımı da anlattım kendisine. o da bana bunun çözümünü bildiğini, bir şişe şarap verirsem anlatacağını söyledi. ben de kabul ettim. "

" eee, sonuç? "

" yatağın ayaklarını kestim. "

ödev kontrolü için laboratuvara geldim. açtım makinenin birini. her zaman olmasına rağmen bu sefer masaüstündeki sembollerin yazılarının arkasındaki mavilik rahatsız etti. bilgisayarın sağını kurcaladım, solunu kurcaladım, aklıma gelebilecek her türlü şeyi denedim olmadı. levent bey’e açtım sıkıntımı. o da derman bulamadı. o gittikten sonra geçici çözümü buldum. masaüstü resmini kaldırarak tamamı mavi bir arka plan edindim. = )
levent bey gerçek çözümle biraz sonra geldiğinde de aynı cevabı verdim: "şimdilik yatağın ayaklarını kestim."

ayyaş mıyım neyim?  = )

Beğenebilir / Takip edebilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial